13 Aug 2013

Oppdatert info om junioruttaket

0 Comment

Hei og velkommen til uttak.

Alle gutter og jenter født i 1998 til 2001 kan stille på uttak. Incredible og Unique er elitelag for de som ønsker å satse og sette laget først, mens Amazing er et lag som ikke satser like hardt. På alle Viqueens’ lag forventes en respektfull holdning til trenere, klubben og medutøvere.

Til Incredible å Unique kan alle prøve seg, men til Amazing tas det kun inn utøvere som trente i Viqueens sesongen 2012/2013. Stiller man på uttak, men ikke kommer inn på Incredible og Unique og ikke var utøver i klubben før sommeren, må man stille seg opp på venteliste om man ønsker å bli utøver i klubben. Dette er rett og slett fordi klubben er full.

Før uttaket arrangeres det en åpen trening i hallen på mandag 19. aug fra 17-19. Det anbefales at du møter opp på denne treningen for å forberede deg på uttak og vise deg litt ekstra fram. Selve uttaket skjer fra 17-21 på onsdag 21. aug. Møt opp i god tid! Du må rekke å registrere deg før kl. 17 og det er sannsynligvis kø.

På uttaket vil du bli bedt om å vise din løpende turn, her vil vi også se araber, og stille turn, flikk flakk og/eller salto. Har du toe salto/flikk kan du også vise det her.

Etter alle har vist turnen sin vil vi dele inn i tre stasjoner: Styrke, hvor du skal vise smale push ups (helst strake) og henge i ribbeveggen og løfte bena opp (helst strake og med tærne til toppen). Hopp, her skal alle vise toe. Vi ønsker å se level toetouch med pointet tær og strake knær. Flyerposisjoner, her skal alle flyerne vise heel på begge ben, bow, scale, scorp og arabesque. Hver flyerposisjon må stå i ca. 3 sek.

TIl slutt skal vi stunte. Dette tar tid. Alle blir delt inn i en gruppe slik at vi får sett dere best mulig. Første del av stuntingen er det trenerne som setter sammen gruppene. Husk at selv om du kommer på en gruppe men mindre erfarne utøvere enn deg selv betyr ikke dette noe negativt. Det kan hende at trenerne rett og slett ønsker å se hvordan du kan løfte den gruppen med dine ferdigheter. I den andre delen av stuntingen vil vi gi lov til grupper som ønsker å vise seg litt ekstra til å vise fram et stunt. Det vil si at en gruppe som har trent sammen på forhånd kan vise et stunt mot slutten av uttaket. Her vil vi bare se bunnsolide stunts! På uttaket vil du sannsynligvis ikke trenge å vise mer enn prep spunge, og kanskje cupie.

I år er det litt endringer i trenerteamet. For Amazing er Heidi og Julie trenere. Begge har turnerfaring og er utøvere på Spirit. Jenny og Kristian er trenere for Unqiue. Jenny har trenererfaring fra treningssenter og lang stunteerfaring og Kristian har turnet i flere år og er en av klubbens beste juniortrenere. For Incredible er foreløpig bare Nathalie trener.

På uttaket ser vi etter sterke, ivrige utøvere med gode grunnferdigheter på alle områder.

Treningstider det er verdt å merke seg:
Incredible: Mandager 17-19, Torsdager 17-19 og Fredager 16.30-18.30 + ekstratreninger i helger og ferier i forbindelse med konkurranser
Unique: Mandager 17-19, Onsdager 19-21 og Fredager 16.30-18.30 + ekstratreninger i helger og ferier i forbindelse med konkurranser.
Amazing: Onsdager 17-19 og Fredager 17.30-18.30

Regler for Elitelag:
– Oppmøte på alle treninger; de tre ukentlige og alle ekstratreninger som settes opp. Er man syk eller har en annen gyldig grunn for å ikke møte opp på trening skal trener informeres i GOD tid.
– Man skal ikke reise bort i konkurranseoppkjøringer, og man må holde av sommeren fram t.o.m første helgen i juli.
– Fravær fra treninger gir konsekvenser for utøveren. Nøyere regler om fravær settes opp på hvert lag etter oppstart.
– Utgifter for turer og fra klubben skal betales til frist.
– Laget som tas ut 21. aug kan justeres fram til 21. sep. Det vil si at om du tas ut til et av elitelagene, men ikke gjør en god jobb eller ikke følger noen av reglene, kan man tas av laget fram til 21. sep.

Vel møtt, vi gleder oss til tidenes sesong med Viqueens junior! 😀

[top]