22 Mar 2018

Oppsummering av NCL/NM 2018

0 Comment

Da var NM-helgen over for denne gangen og det er ingen hemmelighet at det ikke gikk som vi ønsket.
Det var en hard mandag og vanskelig å forstå hva som gikk galt. Det er også fælt å tenke på at mye av grunnen til skuffelsen er Spirit sin 2.plass. Det ble på en måte prikken over i’en.
Vi har liksom alltid kunne «trøste» oss med at vi ihvertfall har tatt den gullmedaljen. Slik ble det ikke i år. Selv hvor mye vi var klar over at denne dagen ville komme, så er den allikevel sur å svelge.
Det er også helt absurd å tenke på at Spirit har vunnet gull 12 år på rad. Det har nesten vært en selvfølgelighet.
Det er kanskje nå man kan ta seg tid til å reflektere over hvor stor prestasjon det egentlig er, og samtidig se med respekt på de som har jobbet i hælene på oss i alle de årene.
Nok om det. I teorien har forberedelsene til dette NM vært tilnærmet likt tidligere år så svake prestasjoner og resultater kan heller ikke begrunnes ut i fra dette.
I tillegg så er vi kanskje litt bortskjemte på nettopp medaljer. Vi har høye forventninger og vi setter 2.plasser som «first looser», selv hvor feil dette høres ut.
Midt oppi alt så glemmer vi å feire at vi i NCL faktisk vant sølv med Amazing, og gull med V5.
V5 er et relativt nytt lag, med mange nye gutter. V5 leverte et rent og kult show som tydeligvis nådde inn til dommerne.
Peewee-lagene som hadde oppvisning sjarmerte jo også alle og det er gøy å se hvordan kvaliteten på peewee hever seg for hvert år.
Så hva sitter vi igjen med etter helgen, hvilke vurderinger gjør vi og hva har vi lært?
Vi har lært at ingen ting varer evig, at vi må jobbe for prestasjoner og ikke ta noe for gitt. For det finnes alltid noen som jobber minst like hardt.
Vi har også fått kjenne på at vi er våre egne største konkurrenter. Vi trenger å levere når det gjelder og vi trenger å vise den nye generasjonen at det er dette det handler om.
For alt i alt så er det bra for idretten at flere klubber viser seg. I år var det Tigers som stakk av med bøtta og tok rent bord. Gratulerer til de!
Viqueens skal fortsatt gå foran å kjempe om medaljer. Vi har mange planer frem mot sommeren så nå er det bare å ta på seg arbeidshanskene.
Når virkeligheten slår deg i trynet er det bare å slå tilbake.

Takk for all støtte og heiing. Vi kommer sterkere tilbake!

V5_NCL_editHer er V5 som feirer gullet 🙂

[top]