02 Jul 2019

Europamesterskapet 2019

0 Comment

EM 2019!

ECC2019

Vel tilbake i Norge og atter en sesong er over. Vi dro hjem med to gull i bagasjen, som var mer enn vi kunne håpet på da vi startet sesongen.

For junior Incredible har sesongen stått til forventningene. De startet «året» med et godt utgangspunkt og har levert bra i alle konkurranser. Nivået til disse juniorjentene er høyt, men det krever allikevel sitt å levere gode show gang på gang, under høyt press. EM var intet unntak. Finland stilte med to sterke lag og Russland overrasket også. Incredible viser allikevel hva som bor i de og leverer to knallbra show som holder til en fortjent 1.plass, og forsvarer også gullet fra i fjor. Disse utøverne kommer til å fortsette å pushe grenser og nivået i årene fremover og det blir spennende å følge de videre.

For Spirit sin del var utgangspunktet noe helt annet. Vi startet sesongen med en helt ny flyer-rekke og totalt 13 nye spirit-jenter. Vi gikk i gang med et «bygge-år», med en visshet om at vi i år må bruke fokus på å bygge lag. De «nye» utøverne har kommet inn med nytt og friskt blod og de har vært tøffe. Det er litt av noen sko å fylle når du kommer inn på Spirit og skal ta over plassen til «de gamle» og rutinerte. De viste allerede under NM hva som bor i de og tok tilbake gullet vi savnet fra året før.

I EM viste Finland med HAC seg fra sin beste side og leverte en rutine på dag 1 som virkelig er å beundre. De er flinke på matta og nivået er høyt. Vi elsker hvordan de fortsetter å pushe oss, år etter år. Etter en god kjøring på dag 1, med noe feil i pyramiden, lå Spirit på en andre plass, forholdsvis langt bak HAC. Da Spirit gikk av matten på søndag, etter en fantastisk kjøring, var vi nødt til å være fornøyde uansett hvordan det måtte ende. Finland leverer ikke helt opp mot hva de leverte på lørdagen, viser oss at «ballen er rund» og at alt kan skje når du starter med blanke ark på søndagen. Dette resulterte med at Spirit igjen kunne kalle seg europamestere og kunne forsvare tittelen fra i fjor.

Med utgangspunkt i det vi startet sesongen med og hvordan vi avslutter, kan vi ikke annet enn å glede oss til fortsettelsen.

Viqueens Unique deltok også i kategorien junior coed elite. De har vært et relativt nytt lag og fått til mye. Målet denne sesongen ble langt over oppnådd da de kvalifiserte seg til EM og er utrolig fornøyd med sine prestasjoner denne sesongen  
 
Med dette så tar alle utøverne og trenerne en velfortjent ferie. Vi gratulerer Tigers og de andre norske lagene med medaljer. Det var godt å være norsk i Russland denne helgen.

God sommer til alle utøvere, foreldre, trenere og lagledere. Vi ses til høsten!

 

EM2019Collage

 

 

 

 

 

 

[top]