Se bra ut på matta

Tilbake

Her er tips til å trene utøverne til å se bra ut på matta, med god utstråling og sharpe og crispe rutiner.

Fokuser på å være ren og performe i alle delene av treningen fra starten av sesongen. Hvis utøverne allerede er vant til det på trening vil det bli lettere å gjøre det i show. Da trenger man ikke som trener å be de om å gjøre det i konkurranseoppkjøringen. Begynn tidlig.

Når man lager rutinen, lag den uten motions. Begynn med rutinen tidlig og få den ren uten motions før man legger inn dette. Da blir det ikke så mye på en gang for utøveren, og det vil gå fortere å få den ren. Hvis man trener peewee eller nybegynnere, unngå å legge inn så mange store og forskjellige motions. Hold alle motions små og tett inntil kroppen for å få det til å se mest mulig rent ut.

Legg inn motionstrening på starten av sesongen. Spesielt for nybegynnere og peewee er en rutine veldig stressende, og de kommer ikke til å huske den motionen du pirket på midt mellom stunt og hopp, om de ikke har lært den riktig fra starten. Lær den riktig tidlig i sesongen så går det lettere når utøverne skal legge inn dette i rutinene. Ulike 8-counts som oppvarming kan være en fin måte å lære motions på.

Kroppsholdning
Begynn med å pirke på kroppsholdning. Fokuser på å gå i clean, skuldrene bak og haken opp. Her er det ikke viktig å smile, synge eller legge inn noe personlighet. Fokuset skal være på at kroppen og holdningen skal se bra ut.

Smil
Når kroppsholdningen ser bra ut, er neste skritt og legge på smil. Smilet skal være stort og med tenner. Husk at dommerne sitter litt unna, så smilet må synes helt bort til dem.

Personlighet
Når kroppsholdning og store smil er på plass er det på tide å øve på å legge inn personlighet. Her skal utøverne mime til musikken, legge inn litt sass og gjøre det lille ekstra.