Teambuilding: Fysiske aktiviteter

Tilbake

Her er tips til ulike aktiviteter, som er fysisk utfordrende og sosialt stimulerende, som laget kan gjøre utenfor hallen, for eksempel som et alternativ til en vanlig trening i en rolig periode av sesongen, eller som en egen teambuildingaktivitet utenom de vanlige treningene.

Rebusløp
Ha et rebusløp utenfor hallen, eller i et annet område. Gi dem oppgaver som å ta selfie med en ukjent, film 5 ukjente mennesker som sier “Go Viqueens”, ta et kult bilde, finn en blomst osv. Her er det bare å være kreative. Man kan for eksempel gi de 1 time på å fullføre flest mulige oppgaver fra en liste. Her er tips til flere rebusløp-aktiviteter.

Aketur
Ta med alle på en aketur. Her går det også an å ha konkurranser som førstemann ned bakken osv. Man kan også dra til korketrekkeren. Der går det an å leie kjelker.

Stå på skøyter
På valle er det mulig å leie skøyter hvis man ikke har selv.

Vannkrig
Lån en hage til noen på laget eller møt hverandre i en park. Her er Frognerparken veldig fin. Møt opp med bøtter, vannpistoler, ballonger osv. Her kan for eksempel to lag konkurrere mot hverandre også.

Snøballkrig
Trenger vi å si mer?

Gå tur
Ta med laget på en tur til vettakollen, rundt songsvann e.l.

Olympiade
Laget deles inn i flere små lag, som skal finne lagnavn og kle seg ut med inspirasjon i lagnavnet og OL. Aktivitetene skal være inspirert i OL og være litt ekstra kreative, for eksempel gjøre en kreativ vri på disse aktivitetene:
– Løpe 60-meter
– Tautrekking
– Padle kano rundt en bøye raskest mulig (dersom man er et sted der det er vann og har tilgang på å låne en kano, evt. oppblåsbar robåt)
– Høydehopp/lengdehopp
– Turnbom (alle på laget skal gjøre en øvelse eller noe kreativt over bommen)

Skitur
Ta dette som en treningsøkt, for eksempel i desember (dersom det er snø). Avslutt gjerne med bål og grilling av pølser eller pølsebrød og marshmallows sammen med laget.

Trampolinepark
Ta med laget til rush trampolinepark. Dette er alltid kjempegøy.

Capture the flag
Strategi-lek. Egner seg spesielt for å leke i skogen, men kan også lekes på en mer åpen bane. To lag spiller mot hverandre. Man har på forhånd bestemt et område, delt i to. En del for hvert lag, som er lagets “land”. I hvert land er det et område som er bestemt at er fengsel, og et område der flagget skal henge. Flagget kan for eksempel være en t-skjorte eller skjerf. Hvert land skal forsøke å stjele det andre landets flagg. Krysser man grensen kan man bli tatt av deltakerne fra det andre laget og satt i fengsel. For å bli befridd fra fengsel må man hentes av en fra sitt eget land uten å bli tatt. Første laget til å stjele flagget til motstanderne og komme tilbake på egen side av grensen uten å bli tatt, vinner.

Lead the blind
En fra hver gruppe får bind for øyene. De andre legger mange ting på matten, så skal hvert lag lede sin blinde til tingene ved å snakke. De som får tak i flest ting vinner.
Variasjon: En fra laget får bind for øynene. Personen skal så snakkes gjennom en hinderløype av de andre på laget. Laget som fullfører på kortest tid vinner.

Skattejakt
Hvert lag får utdelt et skattekart, og skal ut ifra skattekartet finne en gjemt gjenstand i et område. Denne leken kan lekes for eksempel inne i hallen, men er morsommere og mer utfordrende om den lekes ute.